Lahden Perhokalastajat ry

Lahtelaista perhokalastusta v. 1979!
Tänään on 12. Joulu 2017 19:18

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]




Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 13. Kesä 2012 10:51 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 09. Tammi 2012 14:39
Viestit: 366
Jääkellarin lohi, graavia ja hyvää on!

Pyydetään pari tittiä tai yksi jalka. D-leikkuu on paras, ei tartte sitten syödessä hämmästellä ruotoja.
Merisuolaa 100g
Tilliä puntti
Hunajaa desi
Vettä litra

Pistä kattilaan litra vettä ja kiehuta. Kun vesi alkaa kiehua niin lisää noin 100g merisuolaa. Tämän lisäksi kattilaan vajaa desi hunajaa. Jäähdytetään, kunnes liuos on kylmää, aseta lohen fileet astiaan nahkapuoli ylöspäin (astian pohjalle ja fileiden väliin reilusti tilliä) ja kaada liemi fileiden päälle siten, että fileet ui liemessä. Liota 3-5 vuorokautta liemessä ja leikkaa n 1cm levyisiä paloja fileestä.
Takaan että maistaessa huuto pääsee.
Vielä kun teet dippikastikkeen paloille,niin avot! Esim. hyvästä sinapista ja majoneesista. Tarjoillaan kunnollisen rukiisen leivän kera. Voi syödä paljonkin, jos on saamamies. Titti ei kauan vanhene tällä konstilla. Tämmöstä syö tuon pari päivää ja vielä suu vetäisi, mutta maha ei anna myöten.
Tunnetaan myös nimellä Jääkellarin lohi.

_________________
Mikko Korkka,
Tittiritarikunta / Diddi riddarsällskapet
Kyllikintie 19, 15200 Lahti
Mob +358 440 353 944
E-mail: mikko.korkka(ät)gmail.com


Ylös
 Profiili  
 
 Viestin otsikko: Jouluksi jääkellarin rautu
ViestiLähetetty: 20. Joulu 2015 17:28 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 09. Tammi 2012 14:39
Viestit: 366
Jouluksi jääkellarin rautu, -kirjolohi ja siika.
Jokaista kalaa kaksi 300 g filettä ja lientä 2 litraa.
Liemi syntyy, kun kiehautat 18 desiä vettä + 220 grammaa suolaa + puoli desiä sokeria + hippusen valkopippuria ja jäähdytät liemen kylmäksi.
Kaada liemi 5 litran astiaan ja pane fileet liemeen nahkapuoli ylöspäin. Aseta paino, esimerkiksi lautanen, kalan päälle. Tärkeää on, että kala on kokonaan suolavedessä.
Suolaa pitää olla 10-12 % liemestä ja raudun/lohen/siian annetaan olla liemessä neljästä kuuteen päivään.
Kala tarjotaan sitten paksuina viipaleina sinappimajoneesin kera. Siialle käy myös piparjuuritahna tosi hyvin.

_________________
Mikko Korkka,
Tittiritarikunta / Diddi riddarsällskapet
Kyllikintie 19, 15200 Lahti
Mob +358 440 353 944
E-mail: mikko.korkka(ät)gmail.com


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 28. Joulu 2016 12:55 
Poissa
Avatar

Liittynyt: 09. Tammi 2012 14:39
Viestit: 366
JÄÄKELLARIN SIIKAA ei ole yhtään, LOHTA ja RAUTUA onneksi on vielä palat kumpaakin.
Kalasta tulee hyvää ja suolapitoisuus pysyy koko Joulun tasasena, tilliä olen lisännyt aina kun olen ottanut lisää graavia käyttöön.

_________________
Mikko Korkka,
Tittiritarikunta / Diddi riddarsällskapet
Kyllikintie 19, 15200 Lahti
Mob +358 440 353 944
E-mail: mikko.korkka(ät)gmail.com


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 3 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö