Jääkellarin lohi, graavia ja hyvää on!
Lähetetty: 13. Kesä 2012 10:51
Jääkellarin lohi, graavia ja hyvää on!
Pyydetään pari tittiä tai yksi jalka. D-leikkuu on paras, ei tartte sitten syödessä hämmästellä ruotoja.
Merisuolaa 100g
Tilliä puntti
Hunajaa desi
Vettä litra
Pistä kattilaan litra vettä ja kiehuta. Kun vesi alkaa kiehua niin lisää noin 100g merisuolaa. Tämän lisäksi kattilaan vajaa desi hunajaa. Jäähdytetään, kunnes liuos on kylmää, aseta lohen fileet astiaan nahkapuoli ylöspäin (astian pohjalle ja fileiden väliin reilusti tilliä) ja kaada liemi fileiden päälle siten, että fileet ui liemessä. Liota 3-5 vuorokautta liemessä ja leikkaa n 1cm levyisiä paloja fileestä.
Takaan että maistaessa huuto pääsee.
Vielä kun teet dippikastikkeen paloille,niin avot! Esim. hyvästä sinapista ja majoneesista. Tarjoillaan kunnollisen rukiisen leivän kera. Voi syödä paljonkin, jos on saamamies. Titti ei kauan vanhene tällä konstilla. Tämmöstä syö tuon pari päivää ja vielä suu vetäisi, mutta maha ei anna myöten.
Tunnetaan myös nimellä Jääkellarin lohi.
Pyydetään pari tittiä tai yksi jalka. D-leikkuu on paras, ei tartte sitten syödessä hämmästellä ruotoja.
Merisuolaa 100g
Tilliä puntti
Hunajaa desi
Vettä litra
Pistä kattilaan litra vettä ja kiehuta. Kun vesi alkaa kiehua niin lisää noin 100g merisuolaa. Tämän lisäksi kattilaan vajaa desi hunajaa. Jäähdytetään, kunnes liuos on kylmää, aseta lohen fileet astiaan nahkapuoli ylöspäin (astian pohjalle ja fileiden väliin reilusti tilliä) ja kaada liemi fileiden päälle siten, että fileet ui liemessä. Liota 3-5 vuorokautta liemessä ja leikkaa n 1cm levyisiä paloja fileestä.
Takaan että maistaessa huuto pääsee.
Vielä kun teet dippikastikkeen paloille,niin avot! Esim. hyvästä sinapista ja majoneesista. Tarjoillaan kunnollisen rukiisen leivän kera. Voi syödä paljonkin, jos on saamamies. Titti ei kauan vanhene tällä konstilla. Tämmöstä syö tuon pari päivää ja vielä suu vetäisi, mutta maha ei anna myöten.
Tunnetaan myös nimellä Jääkellarin lohi.