Sivu 1/1

Kuningasrapukeitto

ViestiLähetetty: 04. Kesä 2014 12:06
Kirjoittaja mkor-1
Kuningasrapukeitto: Nyt on kuningasrapuja aivan valtavasti myös Länsi-Finmarkissa asti. Hyrräkelalle vahvaa kuitusiimaa ja alinmaiseksi 60 g paino. 50 cm välein 4:n kolmihaaroja kolme ja ylinmäiseen kalanpala syötiksi. Heitetään rannalta pohjaan (20-60m syvää) ja ootetaan. Tärpille vastanykäisy ja rapukeitto porisemaan suurehkoon kattilaan tillin ja suolan kera. On hyvää uusien pottujen kera.
Laita kuningasravun jalat kiehuvaan, suolattuun veteen. Keitä 12 minuuttia ja jäähdytä. Puhdista ja ota talteen ravunlihat, sekä pilko ravunliha kuutioiksi ja mausta tillillä ja suolalla. Keitä kuoret mausteliemessä esim. kalamausteessa puolisen tuntia, siivilöi ja kaada neste ravunlihapalojen päälle kattilaan. Keitä 20 min ja keitto on valmis, voita iso nokko pinnalle ennen tarjoilua. JESS!!! 8-)