Graavattu taimen Kyykosken malliin

Täältä löydät toinen toistaan maistuvampia reseptejä!

Graavattu taimen Kyykosken malliin

ViestiKirjoittaja mkor-1 » 26. Elo 2013 15:22

Graavattu taimen Kyykosken malliin

Perhostellaan sopiva mullonen ja perataan, fileiksi ja kylkiruodot ja evät pois.
Poistetaan mahan rasva, jos sellaista sattuu olemaan.

Kuva
Kyykosken mullonen

Otetaan voipaperia ja sanomalehteä repusta. Asetetaan file paperille nahkapuoli alaspäin. Ripoitellaan fileille karkeaa merisuolaa myllystä suoraan ja hieman valkopippuria sekä sokeria.
Tuoretta tilliä pintaan jos on. Joskus olen lyönyt päälle vielä ruohosipuliakin. Jos graavaat kaksi filettä, niin laita ne vastakkain. Kumpikin yrtti laitetaan fileiden väliin nippuna. Kangasajuruoho tai rantaminttu käy mainiosti jos noita edellisiä ei ole.
Kääritään tiiviiksi paketiksi ja sanomalehteä päälimmäiseksi ja laitetaan vuorokaudeksi kylmään. Itse graavattu mullonen hakkaa mennen tullen kaupan graavit. Terävällä fileerausveitsellä sitten nättejä siivuja rukiisen päälle ja ei
muuta, kuin ääntä kohti. . .
Mikko Korkka,
Tittiritarikunta / Diddi riddarsällskapet
Kyllikintie 19, 15200 Lahti
Mob +358 440 353 944
E-mail: mikko.korkka(ät)gmail.com
Avatar
mkor-1
 
Viestit: 421
Liittynyt: 09. Tammi 2012 14:39

Paluu kalaruoat ja -juomat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron