Lahden Perhokalastajat ry

Lahtelaista perhokalastusta v. 1979!
Tänään on 21. Tammi 2019 02:44

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 25. Huhti 2017 18:15 
Poissa
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 15. Marras 2011 10:08
Viestit: 379
Paikkakunta: Lahti
Kuva

Tuore selvitys: pienvesivoimaloiden lupiin kuuluvat kalatiet jääneet toteuttamatta


SVK - 25.04.2017
Pienvesivoimayhtiöt eivät ole toteuttaneet niille määrättyjä kalatievelvoitteita, ilmenee Varsinais-Suomen ELY-keskuksen uudesta selvityksestä. Velvoitteiden toteuttamatta jättäminen on hidastanut uhanalaisten vaelluskalojen palauttamista padottuihin jokiin. Suomen luonnonsuojeluliitto, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö ja WWF vaativat viranomaisilta velvoitteiden toimeenpanoa ja eduskunnalta vesilain muutosta, jolla voitaisiin vauhdittaa kalateiden rakentamista.

Varsinais-Suomen ELY-keskus on selvityttänyt Suomen pienvesivoimalaitosten lupiin kuuluvat kalatalousvelvoitteet. Selvitykseen saatiin tiedot 153 käytössä olevasta voimalaitoksesta, joista 50:llä on velvoite rakentaa kalatie tai sallia sen rakentaminen. Kalateitä on kuitenkin rakennettu vain yhdeksän ja niistäkin viisi yhteiskunnan varoin. Järjestöt vaativat viranomaisilta voimassa olevien kalatievelvoitteiden toimeenpanon edistämistä.

Lisäksi ELY-keskuksen selvityksestä ilmenee, ettei 50 pienvesivoimalaitoksella ole mitään kalatalousvelvoitetta. Velvoitetta ei tällöin voida vastoin luvan haltijan suostumusta määrätä niihin jälkikäteen. Jos kalateitä rakennetaan patoihin, joista velvoite puuttuu, kustannukset kaatuvat valtiolle - eivät voimayhtiölle eli haitan aiheuttajalle. Järjestöt ovat esittäneet vesilakiin muutosta, joka mahdollistaisi kalatalousvelvoitteen lisäämisen niihin vesilupiin, joista se tällä hetkellä puuttuu. Järjestöjen ehdottama lakimuutos velvoittaisi luvan haltijan myös maksamaan sille määrätyn kalatien, jos vesistön patoamisesta ja säännöstelystä aiheutuu vahinkoa uhanalaisille kalakannoille.

Selvityksessä tarkasteltujen alle 5 MW vesivoimaloiden osuus Suomen vesivoiman tuotannosta on viisi prosenttia. Energiantuotannon ja säätövoiman kannalta merkityksettömien voimaloiden aiheuttama vahinko maamme vaelluskalakannoille on kuitenkin mittava. Esimerkiksi Suomen 60 entisestä meritaimenjoesta jäljellä on enää 11, joiden alkuperäiset taimenkannat ovat kaikki äärimmäisen uhanalaisia. Monet pienvesivoimaloiden padoista kuuluvat Suomen kansallisen kalatiestrategian kohteisiin, jonka toteuttaminen on yksi Sipilän hallituksen kärkihankkeista.

Järjestöjen vaatimusten toteuttaminen olisi satsaus paikallistalouteen, sillä uhanalaisten vaelluskalakantojen elpyminen olisi piristysruiske kalastusmatkailulle.

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Markku Marttinen, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö, 044 759 9717, markku.marttinen@vapaa-ajankalastaja.fi
erityisasiantuntija Tapani Veistola, Suomen luonnonsuojeluliitto, 0400 615 530, tapani.veistola@sll.fi
suojeluasiantuntija Matti Ovaska, WWF Suomi, 040 7273 149, matti.ovaska@wwf.fi

Selvitys Suomen alle 5 MW vesivoimalaitosten sekä niihin välittömästi liittyvien säännöstelyhankkeiden vesilain mukaisten lupien kalatalousvelvoitteista: http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/files/Tiedostot/Vesivoimalaitosselvitys.pdf

Järjestöjen esitys vesilain muuttamiseksi: wwf.fi/mediabank/9692.pdf.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 07. Kesä 2017 12:41 
Poissa
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 15. Marras 2011 10:08
Viestit: 379
Paikkakunta: Lahti
Vinkki vanhemmille: Nuorten kalastustapahtumissa
kalojen narraamista ja aarteen etsintää


Kuva: SVK
Kuva
Kalastustapahtumiin piilotettuja kätköjä
voi löytää mitä omituisemmista paikoista.

SVK 07.06.2017
Tiesitkö, että netistä löytyy tietoja kymmenistä nuorten ja perheiden kalastustapahtumista? Onginnan alkeita pääsee harjoittelemaan koko perheen onkitapahtumissa. Kalastuskipinän jo saaneet nuoret kannattaa viedä kalastusleireille. Perheleireille pääsevät mukaan myös vanhemmat. Kaikki tulevat kalastustapahtumat löytyvät osoitteesta fisuun.fi/tapahtumat.

Mitä tehdä, jos juuri kesälomalle päässyt lapsi tai nuori haluaa lähteä kalastamaan? Kalastusta harrastamattoman vanhemman pelastaa fisuun.fi -sivusto, josta löytyy tietoa kymmenistä lapsille, nuorille ja perheille tarkoitetuista kalastustapahtumista. Onki- ja perhepäivissä pääsee kokeilemaan kalastusta rennossa tunnelmassa ja vasta-alkajille on tarjolla opastusta. Nuorten kalastusleirit, -kilpailut ja muut tapahtumat ovat oikea valinta harrastuksessa jo pidemmälle ennättäneille. Leireille tutustutaan moniin eri kalastusmenetelmiin sekä kalojen käsittelyyn ja valmistamiseen ruoaksi.

Fisuun.fi on Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) ylläpitämä lasten ja nuorten nettisivusto. Sen tapahtumat-osiosta löytyvät tiedot SVK:n ja sen jäsenseurojen järjestämistä nuorten kalastustapahtumista. Niistä voi etsiä itselleen sopivan joko tapahtumatyypin ja -ajan avulla tai karttaa käyttäen.
”Fisuun-sivujen tapahtumakartalle odotetaan vilkasta käyttöä, jotta kalastusintoa puhkuvat nuoret ja tapahtumien järjestäjät löytävät toisensa”, toteaa SVK:n järjestöpäällikkö Olli Saari.

Kätköjen etsintää kalastustapahtumissa

Tänä kesänä kannattaa pitää silmät auki kalastustapahtumissa. Sata vuotta täyttävää Suomea juhlistaen SVK järjestää koko kesän jatkuvan Sata lasissa kätköille -teemakilpailun, jossa kalastustapahtumiin piilotetaan sata kätköä. Kilpailu on tarkoitettu alle 18-vuotiaille, mutta vanhemmat voivat osallistua kätköjen etsintään lasten ja nuorten kanssa. Tarkemmat tiedot kilpailusta sekä paljastuksia tulevista kätköistä julkaistaan osoitteessa fisuun.fi/teemakilpailu2017.


Lisätietoja:
Järjestöpäällikkö Olli Saari, puh. 050 339 4660, olli.saari(at)vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 525 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.
http://www.vapaa-ajankalastaja.fi, http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen
http://www.fisuun.fi, http://www.ottiopas.fi, https://www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat/


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 26. Marras 2017 17:49 
Poissa
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 15. Marras 2011 10:08
Viestit: 379
Paikkakunta: Lahti
Vapaa-ajankalastajat: Suomen vapaa-ajankalatalouden kehittämisstrategia on uudistettava pikaisesti, 26.11.2017

Kuva

26.11.2017 - SVK
Vapaa-ajankalastajat vaativat Suomen vapaa-ajankalatalouden kehittämisstrategian pikaista uudistamista nykypäivään. Strategian on laatinut maa- ja metsätalousministeriö vuonna 2001 ja päivittänyt 2006. Uudistetun strategian tavoitteina on oltava vapaa-ajankalastuksen säilyminen merkittävänä suomalaisena luontoharrastuksena ja hyvinvoinnin tuottajana sekä vapaa-ajankalastukseen tukeutuvan yritystoiminnan laajentaminen. Sen tulee ohjata hallintoa, tutkimusta, vapaa-ajankalastuksen neuvontaa ja kalatalousalueita vapaa-ajankalatalouden kehittämisessä ja rahoittamisessa.

Suomen elinkeinokalatalouden kehittämiseksi on ministeriössä oma päivitetty toimintaohjelma (2014-20) ja sen toteuttamiselle on kansallinen ja EU:n rahoitus. Suomen vapaa-ajankalatalouden kehittämisohjelma on sen sijaan jäänyt pahasti ajastaan jälkeen, vaikka kalastuslaki on uudistettu ja vapaa-ajankalastuksessa ja suomalaisessa yhteiskunnassa on tapahtunut huomattavia muutoksia.

Vapaa-ajankalastus kuuluu edelleen suomalaisten tärkeimpien luontoharrastusten joukkoon. Luonnonvarakeskuksen mukaan vuonna 2016 yli neljännes suomalaisista harrasti kalastusta. Vapaa-ajankalastuksen yhteiskunnallinen ja taloudellinen merkitys on huomattava. Kotimaisesta kalan kulutuksesta saatiin vuonna 2016 vapaa-ajankalastamalla 44 prosenttia, kun ammattikalastuksen ja kalankasvatuksen osuudet ovat vastaavasti 25 ja 31 prosenttia. Kalastuksen hyvinvointi- ja terveysvaikutuksista on kiistatonta uutta tietoa. Kalastustarvikkeisiin ja -lupiin sekä -matkailuun käytetään vuosittain huomattavia rahamääriä. Vapaa-ajankalastuksessa on tapahtunut erikoistumista ja vastuullisuus sekä eettiset arvot ovat voimakkaassa nousussa.

Tuoreelle tiedolle suomalaisesta vapaa-ajankalataloudesta, sen tulevaisuuden tarpeista ja kehittämiskeinoista on nyt entistä suurempi tarve. Maakuntauudistuksessa vapaa-ajankalastuksen ja kestävän kalastuksen edistäminen voivat muuten jäädä vähäiselle huomiolle ja maakuntien elinkeinopolitiikan jalkoihin. Strategiaa tarvitaan lisäksi uusien kalatalousalueiden aloittaessa toimintansa vuonna 2019, jolloin ryhdytään laatimaan niiden kalavarojen käyttö- ja hoitosuunnitelmia.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on esittänyt useaan kertaan Suomen vanhentuneen vapaa-ajankalatalouden kehittämisstrategian uusimista ja maa- ja metsätalousministeriö on sen myös luvannut tehdä. Viimeksi lupaus annettiin SVK:n edustajien tavatessa ministeri Lepän 21.6.2017.

Vuoden kalastusseura

SVK:n syyskokouksessa 26.11. Kiljavalla julkistettiin vuoden 2017 kalastusseura Lesnan Naputtajat ry, jonka kotipaikka on Joensuu. Seura on nykypäivässä tiukasti kiinni järjestäen monipuolisia kalamatkoja ja maahanmuuttajien kalastustapahtumia. Poikkeuksellisen monipuolisesta ohjelmatarjonnasta löytyvät niin kalaruoat, virtuaalikalastus kuin kalakantojen tutkimustoimintaan osallistuminen. Seuran vireydestä kertoo erityisen paljon se, että kolmannes jäsenistöstä on nuoria. Seura esittelee itse ylpeästi olevansa ”Pohjoisen pallonpuoliskon kovin ja komein kalaporukka”. Sloganille on selvästi katetta.

Lisätietoja:
Toiminnanjohtaja Markku Marttinen, p. 044 759 9717, markku.marttinen@vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 525 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 30. Tammi 2018 18:01 
Poissa
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 15. Marras 2011 10:08
Viestit: 379
Paikkakunta: Lahti
Kalan vapauttaminen on osa kalastusharrastusta

SVK - 24.1.2018
Ajat ja tavat muuttuvat, myös vapaa-ajankalastuksessa. Ruoan hankkiminen ei enää välttämättä ole suurin syy, kun lähdetään kalastamaan. Tilalle ovat tulleet kalastuksen tuoma ilo, rentoutuminen ja luontokokemukset. Yhä useampi vapauttaa ainakin osan saamistaan saaliskaloista. Kalojen vapauttaminen auttaa pitämään luonnonvaraiset kalakannat kunnossa.

Suomessa on noin 1,5 miljoona kalastuksen harrastajaa. Vapakalastuksen suhteellinen suosio on jatkuvassa kasvussa. Vuonna 2016 heitto- ja vetouistelun osuus saaliista oli yhteensä 26 prosenttia. Verkoilla saatiin saaliista enää alle 40 prosenttia, kun vielä vuonna 2000 verkkosaaliin osuus oli yli puolet. Vapaa-ajankalastajista yhä suurempi osa vapauttaa osan, tai toisinaan jopa kaikki saamansa saaliskalat. Kalojen vapauttaminen mahdollistaa kalastuksesta saatujen sosiaalisten, virkistyksellisten ja taloudellisten hyötyjen saamisen ilman, että kalakannalle aiheutetaan merkittävää kuolleisuutta. Saaliskalojen vapaaehtoisen valikoinnin avulla pystytään ylläpitämään terveitä ja vakaita kalakantoja, sillä isokoisten emokalojen tärkeys kalakantojen uusiutumiselle on vielä ottamatta huomioon kalastussäännöissä.

Myös professori Hannu Lehtonen kannattaa kalojen vapauttamista yhtenä kalakantojen hoitokeinona. Lehtonen toteaa Facebook-kirjoituksessaan mm. näin: ”Pyydystä ja päästä kalastus on aivan järkevää kalakantojen hoidon kannalta. Kun itse olen kalassa, saan yleensä myös sellaisia kaloja, joita en halua ja otan talteen vain ruokakalat. Nykyisin säädökset edellyttävät alamittaisten ja rauhoitettujen kalojen vapauttamista, mutta sitä voi hyvin soveltaa myös muiden kalojen kohdalla. Esimerkiksi isojen kalojen vapauttamisella on paljon hyödyllisiä seurauksia.
Itse pidän pyydystä ja päästä kalastusta oikein toteutettuna sopivana kalakantojen hoitona. Ja siitä on myös tutkimuksiin pohjautuvaa näyttöä. Esimerkiksi omissa tutkimuksissamme havaittiin, että tehokas heittokalastus voi poistaa käytännössä kaikki kookkaat hauet parissa vuodessa. Kanta koostuu tämän jälkeen pienistä yksilöistä,” toteaa Lehtonen.

Kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii pyydystä ja päästä (C&R)-kalastuksen kieltämistä ja pitää sitä eläinrääkkäyksenä. Kalastaa saisi siis vain, jos aikomuksena on tappaa kala ja syödä se.
Jos kalalla itsellään olisi kyky vastata, haluaako se tulla vapautetuksi vai tapetuksi pyyntitapahtuman päätteeksi, ei vastauksesta liene epäselvyyttä. Kala ei kuitenkaan nykyisen tieteellisen tiedon valossa pysty tietoisiin päätöksiin, eikä myöskään tietoiseen kärsimykseen.
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö vastustaa Kärnän esitystä. Vapauttamiskielto johtaisi kalastuksen harrastajien määrän nopeaan laskuun, istutusten lisääntymiseen entisestään ja sitä kautta entistä suurempiin kantojen sekoittumisongelmiin, lupahintojen kallistumiseen ja monen kalalajin osalta luontaisten kantojen heikkenemiseen ja häviämiseen. Saksan esimerkin valossa samalla tehtäisiin suuresta joukosta kalastuksen harrastajia rikollisia ilman kaloille itselleen koituvia hyötyjä.

Lue lisää aiheesta: Ekologisesti kestävä kalastus edellyttää saaliskalojen valikointia

Suurten petokalojen vapauttaminen on tärkeää, sillä ne estävät särkikalojen liiallista runsastumista. Suuret kalat ovat myös kiinnostavia kalastuskohteita, joiden perässä kalastuksenharrastajat ovat valmiita matkustamaan satojen kilometrien päähän. Kuva: Juha Ojaharju, Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö.

Lisätietoja:
Toiminnajohtaja Markku Marttinen puh. 044 759 9717
Kalatalousasiantuntija Juha Ojaharju puh. 045 113 3050

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 513 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 23. Huhti 2018 17:04 
Poissa
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 15. Marras 2011 10:08
Viestit: 379
Paikkakunta: Lahti
Pienvesivoimaloiden kalatievelvoitteet on saatava nykypäivään

Kuva

SVK tiedote 21.4.2018
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) kevätkokous vaatii voimayhtiöitä
toteuttamaan niille määrätyt kalatievelvoitteet. Lisäksi järjestö vaatii hallitusta muuttamaan
vesilakia siten, että kalakannoille ja kalastukselle vahinkoa aiheuttaville vesivoimayhtiöille
voidaan jälkikäteen määrätä kalatievelvoite.

Pienvesivoimaloiden (alle 5 mW) osuus Suomen vesivoiman energiantuotannosta on viisi prosenttia,
mutta niiden aiheuttama vahinko Suomen vaelluskalakannoille on mittava.
Vaelluskalakannoistamme on vain rippeet jäljellä ja kaikki jäljellä olevat vaeltavat taimenkannat ovat
uhanalaisia. Niiden kutujoet katkeavat tavallisesti pienvoimaloiden patoihin. Yhtiöiden halukkuus
rakentaa vapaaehtoisesti kalateitä on olematon ja julkinen rahoitus on riittämätön kalateiden
rakentamiseksi niihin.

Pienvesivoimaloita on Suomessa 154 kappaletta. Kymmenissä voimaloissa ei ole toteutettu niiden
luvissa määrättyjä kalatievelvoitteita. 50 vanhalle voimalalle ei ole aikoinaan määrätty mitään
kalatalousvelvoitetta, jolloin niihin ei voida jälkikäteen määrätä kalateitä nykyisen vesilain mukaan.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö teki vuosi sitten yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton
ja WWF Suomen kanssa esityksen vesilain tarkistamiseksi, niin että lupaviranomainen voisi
hakemuksesta määrätä kalatalousvelvoitteen sellaiseen lupaan, johon velvoitetta ei ole aikaisemmin
sisältynyt. Kalatiekustannukset jäisivät luvan haltijalle, jos voimalasta aiheutuu vahinkoa
uhanalaiselle kalakannalle. Esitykseen on suhtauduttu suopeasti, mutta asia ei ole hallituksessa
edennyt mihinkään.

SVK katsoo, että vesilaki on jäänyt pahasti ajastaan jälkeen ja lain tarkistamisella on kova kiire. EU:n
vesipolitiikan puitedirektiivin vaatimukset vesistöjen esteettömyydestä eivät ole Suomessa
toteutuneet lukuisten vaelluskalajokien osalta. Vesilaista puuttuvat niin ikään kytkennät uusittuun
kalastuslakiin, joka pyrkii turvaamaan kalojen luontaisen elinkierron ja elvyttämään uhanalaisia
vaelluskaloja. Uhanalaiset vaelluskalakantamme tarvitsevat toipuakseen esteettömiä jokia sekä
vahingon aiheuttajan maksamaan kalatiet.

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön kevätkokous pidettiin 21.4.2018 Helsingissä.

Lisätietoja:
SVK, toiminnanjohtaja Markku Marttinen, puh. 044 759 9717, markku.marttinen@vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien
järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja
järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13
vapaa-ajankalastajapiirin 513 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.


Ylös
 Profiili  
 
ViestiLähetetty: 24. Marras 2018 20:30 
Poissa
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 15. Marras 2011 10:08
Viestit: 379
Paikkakunta: Lahti
Vapaa-ajankalastajat: Vapaa-ajankalastuksen edistämisen ja neuvonnan rahoitus on turvattava

Kuva

SVK 24.11.2018
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestön (SVK) syyskokous pitää ensiarvoisen tärkeänä, että kalastusharrastuksen edistämis- ja neuvontatyötä tekevien järjestöjen roolit tunnistetaan, niiden tehtävät selkeytetään ja toimintamahdollisuudet turvataan. Järjestöjen toiminta-avustusten jakosuhteet tulee tarkistaa vastaamaan vapaa-ajankalastuksen edistämisen ja neuvonnan tarvetta.

Kalastonhoitomaksua korotettiin vuonna 2018. SVK totesi ennen korotusta, että odotettua lisäkertymää ei tulla saavuttamaan, kuten aina on käynyt maksuja korotettaessa. SVK varoitti lisäksi, että arvioidun lisäkertymän kohdentaminen lähes kokonaan vesien omistajien korvauksiin voi romahduttaa lupakertymän ja kalatalouden toimintakyvyn. Näin sitten myös kävi: marraskuun alussa lunastettuja vuosilupia oli noin 19 000 kpl vähemmän kuin viime vuonna. Näin suurta romahdusta ei selitä maksusta vapautettujen ikäihmisten määrän kasvaminen.

Valtion talousarvioesityksessä vuodelle 2019 on arvioitua maksukertymää vastaavasti pudotettu roimasti. Kalastonhoitomaksuina kertyneet varat jaetaan viiteen käyttötarkoitukseen. Vesien omistajille maksettavien korvausten osuus on yli kolmasosa ko.varoista. Ensi vuonna aloittavien kalatalousalueiden toimintaan toivotaan puolestaan huomattavasti aiempaa suurempaa rahoitusta. ”Miten ensi vuoden rahanjaossa käy vapaa-ajankalastuksen edistämisen ja neuvonnan rahoituksen?”, kysyy SVK:n syyskokous. Järjestön lapsiin, nuoriin ja perheisiin kohdistama kalastusharrastuksen edistämistyö on vaarassa.

Kalatalousalan neuvontapalveluihin ohjatut varat jaetaan valtaosin SVK:n ja Kalatalouden Keskusliiton (KKL) kesken. Järjestöjen työ kohdistuu kahteen laajaan ryhmään: vesialueiden omistajiin ja vapaa-ajankalastajiin. KKL:lle ohjataan säännöllisesti leijonanosa ko. varoista. Elokuussa käynnistyi maa- ja metsätalousministeriössä Suomen vapaa-ajankalatalouden kehittämisstrategian päivitys. Vuodelta 2001 olevassa strategiassa neuvontajärjestöjen toimintamahdollisuudet tulee turvata ja järjestöjen väliset määrärahojen jakosuhteet tarkistaa. Rahoituksellisesti tilanne oli siis vaikea jo tuolloin vapaa-ajankalastusjärjestöjen puolella.

Kalastonhoitomaksukertymän kasvattamiseksi on SVK esittänyt monia keinoja. Kalastusharrastuksen edistämis- ja neuvontatyötä sekä maksun lunastamisen valvontaa tulee tehostaa. Maksun myyntipisteitä tulee lisätä ja maksuun tulisi sisällyttää kahden vavan käyttömahdollisuus lisämaksua vastaan.

Lisätietoja: Toiminnanjohtaja Markku Marttinen, p. 044 759 9717, markku.marttinen@vapaa-ajankalastaja.fi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaaajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 513 seurassa toimii yhteensä noin 40 000 kalastuksen harrastajaa.


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 6 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia