Lahden Perhokalastajat ry

Lahtelaista perhokalastusta v. 1979!
Tänään on 21. Tammi 2019 02:25

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 08. Tammi 2018 20:05 
Poissa
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 15. Marras 2011 10:08
Viestit: 379
Paikkakunta: Lahti
Onko sinulla saalisvalokuvia kaloista? Voisitko antaa niitä tutkimuskäyttöön?

Hei,

Olen Petteri Lepistö maisteriopiskelija Lapin yliopistosta. Teen pro gradu- tutkielmaa kasvatustieteen tiedekuntaan. Tutkielman aiheena on vapaa-ajankalastus. Jotta tutkimus olisi mahdollinen tarvitsen valokuvia tutkimuksen aineistoksi.

Tutkimuksessa tarkastellaan saalisvalokuvia eli kuvia joissa on näkyvissä kalastajan pyydystämä kala. Olen kiinnostunut erilaisista saaliskuvista: sellaisista joissa on kala ja kalastaja, pelkkä kala, kala ja rekvisiittaa, jne. Kaikki sellaiset kuvat jotka voi tulkita saaliskuvaksi otetaan kiitollisin mielin vastaan.

Tarvitsen kuvia analyysiä varten ja aineistoesimerkeiksi. Tämä tarkoittaa, että kuvaoikeuden haltija antaa kuvan käyttöoikeuden kirjalliseen pro gradu –julkaisuun sekä pro gradun verkkojulkaisuun Lapin yliopiston Lauda-järjestelmään. Muutoin kuvia ei tulla käyttämään, säilyttämään tai jakamaan. Lisäksi tutkimuksessa sitoudutaan noudattamaan hyvää tieteellistä käytäntöä. Kuvien lähettäminen tutkijalle katsotaan tutkimukseen vaatiman yksinomaisen käyttöoikeuden luovuttamiseksi.

Kuvia voi lähettää s-postitse osoitteeseen plepisto@ulapland.fi tai Google Driven Google Photos kautta (Petteri Lepistö). Mikäli jokin muu järjestely tuntuu paremmalta ota yhteyttä s-postitse tai puhelimitse 040-8086771.

Olen kiitollinen jokaisesta lähetetystä kuvasta. Ilman niitä tutkimusta ei voi toteuttaa. Lähettämällä saaliskuvia mahdollistat tutkielman valmistumisen sekä edistät vapaa-ajankalastuksen perustutkimusta.


Tutkielmasta lyhyesti


Tutkimuksen työnimi on Diskursiivis-materiaalinen kuva-analyysi vapaa-ajankalastajien saalisvalokuvista – Tarkastelussa luontosuhdemerkitykset.


Tutkimuksessa tarkastelen millaista luontosuhdetta vapaa-ajankalastajien saalisvalokuvat ilmentävät. Luontosuhteella viittaan kalastuksessa tapahtuvaan luonnon ja ihmisen vuorovaikutteisuuteen. Kalastus on ihmisen aktiivista elämistä osana luontoa, vuorovaikutusta luonnon ja ihmisen välillä, joka tuottaa, uusintaa sekä uudistaa kulttuurisia merkityksiä.

Tutkimukseni aineistona ovat vapaa-ajankalastuksen saaliskuvat. Ajattelen saaliskuvan käytännöllisenä ja symbolisena tiivistymänä kalastuksen käytännöistä, joka heijastelee käsityksiämme luonnosta ja suhteestamme siihen. Saaliskuva siis kertoo kalastuksen luontosuhteesta käytännöllisenä ja symbolisena tekemisenä.


Pyrkimykseni on tietoisuuden lisääminen kalastuksen luontosuhteen laadullisista piirteistä sekä yhteiskunnallisesta ja kulttuurisesta ulottuvuudesta. Se antaa analyyttistä välineistöä ihmisen ja erityisesti kalastuksen luontosuhteesta käytävään keskusteluun sekä kalastuspolitiikan kehittämiseen. Lisäksi se tekee avauksia kalastuksen ympäristökasvatuksellisten funktioiden suuntaan.

Tutkielman on tarkoitus valmistua keväällä 2018 ja sen voi aikanaan käydä lukemassa osoitteessa: https://lauda.ulapland.fi/


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia