Lahden Perhokalastajat ry

Lahtelaista perhokalastusta v. 1979!
Tänään on 21. Tammi 2019 03:08

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 
Kirjoittaja Viesti
ViestiLähetetty: 30. Maalis 2018 08:52 
Poissa
Site Admin
Avatar

Liittynyt: 15. Marras 2011 10:08
Viestit: 379
Paikkakunta: Lahti
Kuva

Maa- ja metsätalousministeriö 29.3.2018 tiedote
Maa- ja metsätalousministeriö ja Norjan ilmasto- ja ympäristöministeriö ovat sopineet ensimmäistä kertaa poikkeuksista Tenon kalastusääntöön vuodelle 2018. Tenojoen kalastussopimukseen kuuluu samankaltainen joustomahdollisuus kalastussäännön määräyksiin, kuin mitä on sovellettu Ruotsin kanssa Tornionjoella jo useita vuosia.

Kalastussääntöön tehtävien poikkeusten edellytyksenä on kalakantojen riittävän hyvä tila poikkeusten kannalta. Suomalais-norjalaisen Tenon lohikantojen tutkimusryhmän arvion perusteella lohikantojen tilassa ei havaittu suuria muutoksia vuonna 2017, joten lohikantojen heikentynyt tila oli otettava huomioon kalastusmääräyksissä. Tästä syystä neuvotteluissa arvioitiin, että kalastussääntöön oli mahdollista tehdä vain teknisluonteisia parannuksia, joilla ei arvioida olevan vaikutusta lohikantojen tilaan. Esimerkiksi kalastusaikojen muutoksia ei tässä tilanteessa nähty mahdollisiksi.

Useimmat muutosehdotukset saatiin pöytäkirjaan Suomen aloitteesta. Valmistelussa lasten kalastuslupa nähtiin hyvänä ja tarpeellisena uudistuksena, mutta sen sisältöä olisi haluttu laajentaa useissa lausunnoissa. Vastaavasti jokisuualueiden rauhoitusalueiden muutokset nähtiin oikean suuntaisina Näihin määräyksiin olisi haluttu vielä voimakkaampia muutoksia, mutta ne eivät olleet neuvotteluissa mahdollisia. Jokisuukalastuksen rauhoitusalueista sovittiin, että tarpeelliset määräykset tarkastetaan jokisuu kerrallaan ennen kalastuskautta 2019.

Tenojoen kalastussääntöön sovitut vuotta 2018 koskevat tarkennukset:

* Alle 16 vuotiaille lapsille varataan 330 luvan lisäkiintiö aikuisen luvan yhteyteen. Näitä lupia on mahdollista lunastaa yksi kappale aikuisten lupaa kohti ja niillä saa kalastaa aikuisen seurassa. Aikuisen luvan haltija vastaa myös lapsiluvan saalisilmoituksesta. Lapsiluvat eivät kuluta varsinaista kalastuslupakiintiötä.
* Jokisuiden kalastuskieltoalueita lyhennetään ylävirran puolelta 50 metriin ja sallitaan kalastus vastarannalta sekä kieltoalueen ohittaminen jokisuun vastarannan läheisyydestä (alle 10 m) ripeästi veneellä vieheet pyynnissä.
* Norjalla on mahdollisuus siirtää kahden ylimmän kalastusvyöhykkeen rantakalastuslupia enintään 600 kappaletta myytäväksi kolmelle alempana vesistössä sijaitsevalle Norjan kalastusvyöhykkeelle, mikä parantaa lupien saatavuutta myös suomalaisten kalastajien suosimilla alueilla.
* Veneestä kalastettaessa kaikilla niillä, jotka osallistuvat kalastukseen, myös soutajalla, on oltava kalastuslupa.
* Lohipatojen patojohteissa saa käyttää samaa materiaalia kuin edelliskaudella. Paksumpihavasmateriaali tulee käyttöön vuonna 2019.
* Paikkakuntalaisen vapakalastusluvalla ja yleisellä paikkakuntalaisluvalla kalastavien henkilöiden on toimitettava saalisraportti syyskuun alkuun mennessä ja kalastuskauden kuluessa tapahtuva raportointi tehdään mahdolliseksi.
* Mahdollisuutta myöntää hakemuksesta poikkeuslupia tieteellistä tutkimusta varten koskevaa pykälää muotoiltiin yleisemmäksi.

Lue lisää: Maa- ja metsätalousministeriö


Ylös
 Profiili  
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju Vastaa viestiin  [ 1 viesti ] 

Kaikki ajat ovat UTC + 2 tuntia [ DST ]


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin moottorina toimii phpBB® Forum Software © phpBB Group
Käännös, Lurttinen, www.phpbbsuomi.com uncommitted-decoy

Tämäkin on ilmainen foorumi, jonka tarjoaa munfoorumi.com

Ilmoita asiaton sisältö

Muuta yksityisyysasetuksia