Kuningasrapukeitto

Täältä löydät toinen toistaan maistuvampia reseptejä!

Kuningasrapukeitto

ViestiKirjoittaja mkor-1 » 04. Kesä 2014 12:06

Kuningasrapukeitto: Nyt on kuningasrapuja aivan valtavasti myös Länsi-Finmarkissa asti. Hyrräkelalle vahvaa kuitusiimaa ja alinmaiseksi 60 g paino. 50 cm välein 4:n kolmihaaroja kolme ja ylinmäiseen kalanpala syötiksi. Heitetään rannalta pohjaan (20-60m syvää) ja ootetaan. Tärpille vastanykäisy ja rapukeitto porisemaan suurehkoon kattilaan tillin ja suolan kera. On hyvää uusien pottujen kera.
Laita kuningasravun jalat kiehuvaan, suolattuun veteen. Keitä 12 minuuttia ja jäähdytä. Puhdista ja ota talteen ravunlihat, sekä pilko ravunliha kuutioiksi ja mausta tillillä ja suolalla. Keitä kuoret mausteliemessä esim. kalamausteessa puolisen tuntia, siivilöi ja kaada neste ravunlihapalojen päälle kattilaan. Keitä 20 min ja keitto on valmis, voita iso nokko pinnalle ennen tarjoilua. JESS!!! 8-)
Mikko Korkka,
Tittiritarikunta / Diddi riddarsällskapet
Kyllikintie 19, 15200 Lahti
Mob +358 440 353 944
E-mail: mikko.korkka(ät)gmail.com
Avatar
mkor-1
 
Viestit: 421
Liittynyt: 09. Tammi 2012 14:39

Paluu kalaruoat ja -juomat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron